Süli János
Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter

“Amit vállalok, teljesítem.”

Ez a cél vezérelt a Pakson töltött negyvenegy évben, akár üzemmérnökként, akár osztályvezetőként, akár vezérigazgatóként, akár a közéletben polgármesterként, később országgyűlési képviselőként és miniszterként.

A feladatom miniszterként a Paks II. beruházás koordinálása, megvalósítása, országgyűlési képviselőként pedig Tolna megye hármas számú választókerületének fejlesztése, modernizációja, a választókerületben élők mindennapjainak jobbá tétele, amely szorosan összefügg a Paks II. projekttel. Azt gondolom, hogy a Tolna megyében élőknek és az ország energiapolitikájának egyaránt három fő szempontja van: a kiszámíthatóság, a biztonság és a munkahelyteremtés.

Paks II. nem pusztán a régió presztízsértékű beruházása: az atomenergia generációk óta szolgálja a megyében és a régióban élő több tízezer ember megélhetését. Ezzel párhuzamosan pedig úgy erősíti Magyarország energiafüggetlenségét, hogy hosszú távon kiszámíthatóan biztosítja a biztonságos és olcsó áramellátást tiszta, hazai forrásból.

Ez a mi „energiaszabadságunk”: az olcsó áram ugyanis munkahelyteremtést, versenyképes gazdaságot jelent, ezáltal arra ösztönözve a fiatalokat, hogy itthon helyezkedjenek el és itt találják meg önmagukat.

Én ebben hiszek, ezt vállaltam és amit vállaltam, teljesítem.