Süli János
Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca
nélküli miniszter

Önéletrajz

Süli János vagyok, a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter.

Újkígyóson nevelkedtem, majd 1980-ban a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán diplomáztam. Ezt követően kerültem Paksra, s azóta is itt élek. Feleségem Süliné Goda Edit szintén villamosmérnök.

Lányom, Anikó műszaki informatikai mérnök, fiam Balázs 2009-ben fejezte be az egyetemet.

1980-tól az Erőmű Beruházási Vállalat (ERBE) üzembe helyező mérnökeként kezdtem a Paksi Atomerőműben dolgozni, s öt év múlva az erőmű üzembe helyező csoportvezetőjeként dolgoztam.

Bejártam a ranglétra minden lépcsőfokát. Voltam osztályvezető és vezérigazgató is. Tevékenységem a térséggel is összeforrt. Részt vettem Paks és a környékbeli települések közéletében, a fejlesztési elképzeléseik kimunkálásában, a forrásteremtés megoldásában.

Ennek eredményeként is a választókerület számos beruházással lett gazdagabb. Azon leszek, hogy a nemzet beruházását sikerre vigyük, a térség új lendületet nyerjen, s a hazai, térségi vállalkozói részvétel aránya elérje a tervezett 40 százalékot, és ezáltal is tovább gyarapodjon a régiónk.